piftia
salata de sfecla
Piftia se prepara din cap de porc, picioare si sorice care contin multa gelatina pentru cuagularea apei.Se pun intr-o oala de opt litri picioarele si bucati din cap spalate peste care se toarna apa clocotita si se tine asa o ora, pentru a scoate fumul si sarea.Se scurge de apa dupa care se umple din nou cu apa se adauga piperi boabe,foaie dafin ,o ceapa, cine vrea pune si un morcov ca sa dea gust, usturoi,sare dupa gust si se fierbe pina se desprinde carnea de pe os(la capul de porc).Dupa ce a fiert se separa carnea de zeama. Carnea se pune in farfurii peste care se toarna zeama rezultata(nu mai mult de doi litri la oala mea de opt) cam la 1 kg de carne ,1 litru de apa.Se pune la rece pentru a se inchega.Ca garnitura se poate servi muraturi Eu am facut o salata de sfecla rosie cu hirean.
Ce buna a fost piftia.Si salata.
RăspundețiȘtergere