Vreau sa va spun o reteta veche de la bunici care nu toti o stiu sa o faca poate chiar nu au auzit de ea si anume<POGACELE>.Faceti un aluat din trei oua ,una lingura de zahar,drojdie ,sare o lingurita ,un pahar ulei si lapte dupa cit vreti sa fie compozitia de mare si faina cit cuprinde, un aluat asemanator ca de gogosi. Il framinti dupa care il lasi sa creasca o ora sau mai mult pina creste.
Separat dai prin masina de carne jumari provenite de la topitul unturi de porc aproximativ 1 kg , care le sarezi dupa gust fiecare cum vrea, dupa care faci trei bilute din pasta de jumari.Aluatul care a crescut il intinzi cu sucitorul si faci o foaie, iei o biluta de pasta de jumeri si o intinzi pe foaie dupa care o impachetezi in patru ca la haios,partea de deasupra o dai pina la mijloc dupa care dai partea din jos peste si pe urma partile laterale. O lasi sa odihneasca zece minut dupa care o intinzi cu sucitorul din nou si o ungi cu o alta biluta.Aceasta operatiune o faci de trei ori Cind este gata de uns cu pasta de jumari o intinzi si faci o foaie care o tai cu paharul ca si gogosi si le pui la cuptor in tava ,precizez ca tava nu trebuie unsa si tapetata cu faina.
Sa aveti pofta si sa o faceti!!!!!
cred că e tare gustos!
RăspundețiȘtergereDa, e tare buna !
ȘtergereSi un praf de piper...
RăspundețiȘtergereSunt si mai bune...