motan

motan

duminică, 3 februarie 2013

SA BEM UN CEAI!

Ceaiul este o bautura cunoscuta si ca medicament, care face parte din cultura tarilor Asiatice, bautul ceaiului este ca un ritual.Ceaiul ajuta sa te feresti de anumite boli,sa fi mai relaxat, sa ai o concentrare mai mare,sa slabesti ,intr-un cuvint sa scapi de anumite dureri.
                                                La noi romanii,exista ideia ca ceaiul este o bautura pentru bolnavi, dar putini stiu ca ceaiurile au proprietati deosebite,de energizare a organismului ,de tonificare ,detoxificare si chiar de hranire.
                                                Infuzia de ceai se face din plante si flori peste care se toarna apa clocotita si se lasa sa stea  acoperit 5- 10minute dupa care se strecoara si se bea dupa preferinta, indulcit sau neindulcit.
                                      Decoctul de ceai se face din scoarta si radacina care se pune la fiert si se fierbe citeva minute(10 -15minute).Ceaiul se foloseste imediat dupa preparare pentru ca are niste calitati care se pierd daca este lasat sa stea pe perioada unei zile si de aceia se face in cantitati mici cit se foloseste odata.
                                        Unele ceaiuri se recomanda sa se foloseasca in prima jumatate a zilei pentru ca contin o substanta asemanatoare cofeinei(teina),acestea sint ceaiul verde si ceaiul negru care energizeaza corpul ,deasemenea si ceaiul alb care are aceleasi calitati ,dar contine mai putina cofeina si mai este si antiviral.Sa bem ceaiul natural ,decit sa bem sucuri din magazin.

7 comentarii:

  1. Sora-mea a fost la un medic shaolin in China si i-a spus cum se prepara de fapt decoctul...se fierbe intre 4 si 7 ore in 2 l de apa,si apoi se bea cele 2 cani prin sorbituri mici.A-2-a zi se fierbe acelasi ceai la fel,caci planta nu si-a pierdut inca atributiile si se face astfel cateva zile (nu mai mult de 6-7 zile in general) pana cand ceaiul nu mai iese asa de concentrat,semn ca trebuie aruncat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi ,putine notiuni cunoastem despre prepararea ceaiurilor,nici odata nu m-am gindit ca decoctul se fierbe atit,gindeam ca daca il fierbi atit devine nociv,multumesc pentru informatie si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super asta cu ceaiurile:D mai convins.. merg sa-mi fac un ceai :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Cultura orientala a ridicat prepararea ceaiului la rang de arta.
    Este trist ca suntem reticenti in fata culturii si traditiilor orientale.Sunt atatea lucruri simple de invatat in domenii ca agricultura, medicina, arta, alimentatie, dar mai ales munca. Un sfarsit de saptamana linistit si cu inspiratie va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen,Cand ai timp poti intra pe blogul meu http://armoniesisanatate.blogspot.ro/ si numai daca vrei te invit sa participi la aceasta leapsa.te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa incerc,dar cu numirea blogurilor o fi mai greu ca nu sunt asa cunoscuta.

    RăspundețiȘtergere